Antena 3 CNN Externe Poliţia egipteană a intervenit în campusul Universităţii Al-Azhar pentru a-i dispersa pe susţinătorii lui Morsi

Poliţia egipteană a intervenit în campusul Universităţii Al-Azhar pentru a-i dispersa pe susţinătorii lui Morsi

Poliţia egipteană a intervenit în campusul Universităţii Al-Azhar pentru a-i dispersa pe susţinătorii lui Morsi
de M.T.    |    30 Oct 2013   •   19:13

Poliţia egipteană a intrat, miercuri, în campusul Universităţii Al-Azhar pentru a dispersa manifestaţiile de susţinere a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, informează AFP, citată de Mediafax.

Este pentru prima oară din 2010 când poliţia intervine într-o universitate în Egipt.

Poliţiştii au fost trimiţi să intervină la cerea preşedintelui Universităţii Al-Azhar, unul dintre cele mai prestigioase centre de studii islamice din lume, iar parchetul a aprobat acţiunea.

Mai mult decât atât, prin intermediul unei televiziuni locale, vicepreşedintele instituţiei a făcut un apel ca poliţiştii să fie menţinuţi în campus.

Agenţia oficială Mena notează că poliţiştii au intervenit după ce studenţii au atacat şi au devastat, în cursul ultimelor săptămâni, mai multe birouri ale administraţiei universitare.

Surse din cadrul serviciilor de securitate au precizat că şapte persoane au fost rănite în mai multe universităţi din zona Deltei Nilului în urma confruntărilor dintre studenţii favorabili lui Morsi şi cei împotriva fostului preşedinte.

În ultima perioadă, universităţile s-au transformat într-un ultim bastion de mobilizare a susţinătorilor lui Mohamed Morsi.

×
Subiecte în articol: Egipt campus Cairo Mohamed Morsi
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close