Antena 3 CNN Externe "Poliția ucide!" | Forțele de ordine au tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene la marșul în memoria lui Nahel, tânărul împușcat mortal de un polițist, în Franța

"Poliția ucide!" | Forțele de ordine au tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene la marșul în memoria lui Nahel, tânărul împușcat mortal de un polițist, în Franța

Presa franceză semnalează noi violențe, joi după-amiază, la Paris, la marșul convocat în memoria lui Nahel, un tânăr de 17 ani, ucis de un polițist la un control rutier.

"Poliția ucide!" | Forțele de ordine au tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene la marșul în memoria lui Nahel, tânărul împușcat mortal de un polițist, în Franța
Sursa foto: Profimedia Imagines
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   18:12

Peste 6.000 de oameni au participat la acest marș, care a fost anunțat și convocat de mama tânărului ucis și care s-a desfășurat în suburbia pariziană Nanterre, unde Nahel a fost împușcat mortal, marți.

Mama lui Nahel, Mounia, a participat la eveniment, potrivit postului BFMTV. Au fost prezenți, de asemenea, activiști ai unor diverse cauze, inclusiv ecologiști, și primarul din Nanterre.

Pe parcursul marșului s-a scandat "Poliția - asasini" și "Poliția ucide" și au fost afișate pancarte cu aceste mesaje (foto).

Citește și: Ce s-a întâmplat cu polițistul acuzat că l-a împușcat mortal pe Nahel, un tânăr de 17 ani, la un control în trafic

CNN menționează că a obținut imagini cu ciocnirile apărute pe parcursul evenimentului de joi între protestatari și poliție, care folosește gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

De asemenea, relatarea Agenției France confirmă că poliția a lansat cartușe lacrimogene asupra manifestanților.

La rândul lor, aceștia au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine.

Violențele declanșate de moartea lui Nahel s-au extins în mai multe orașe franceze

Un incendiu a fost semnalat în interiorul unei clădiri.

Persoanele din zonă purtau măști care le acopereau fețele, potrivit relatărilor corespondenților de presă.

În regiunea Île-de-France, autoritățile au dispus oprirea circulației autobuzelor și tramvaielor începând cu ora 21.00, după violențele extinse din ultimele două nopți.

De asemenea, potrivit Ministerului francez al Educației, aproximativ cincizeci de școli au fost afectate în diferite grade după ce protestatari violenți au încercat, și parțial au reușit, să le dea foc.

×
Subiecte în articol: Nahel gloante gaze lacrimogene Nanterre
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close