Antena 3 CNN Externe Politicienii moldoveni cred că declaraţiile lui Băsescu despre unire îi ajută pe comunişti şi riscă să destabilizeze situaţia politică de la Chişinău

Politicienii moldoveni cred că declaraţiile lui Băsescu despre unire îi ajută pe comunişti şi riscă să destabilizeze situaţia politică de la Chişinău

Politicienii moldoveni cred că declaraţiile lui Băsescu despre unire îi ajută pe comunişti şi riscă să destabilizeze situaţia politică de la Chişinău
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    29 Noi 2013   •   18:05

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind unirea Republicii Moldova cu România sunt „egoiste” şi oferă argumente comuniştilor moldoveni pentru destabilizarea situaţiei politice de la Chişinău, este de părere Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, citat de Mediafax.

„Declaraţiile domnului Băsescu pun în dificultate coaliţia de guvernare de la Chişinău. Noi trebuie să avem o relaţie sinceră şi pragmatică cu Bucureştiul. Aceste afirmaţii vin să dea apă la moară comuniştilor. Sunt un element de destabilizare, acum, când noi, de fapt, avem nevoie de stabilitate pe parcursul nostru european”, a afirmat Dumitru Diacov, potrivit site-ului Unimedia.

„Preşedintele României a fost egoist în acest caz, declaraţiile fiind făcute în interesul său şi al forţelor politice pe care le reprezintă”, a adăugat Diacov.

Declaraţiile lui Băsescu au fost atacate şi de liderul Partidului Liberal-Democrat, Vlad Filat, care este de părere că acestea „îi ajută pe comunişti şi pe cei de la Moscova”.

În acelaşi timp, premierul moldovean,  Iurie Leancă, a declarat la Vilnius că Republica Moldova nu este pregătită să se unească cu România şi preferă să se integreze în Uniunea Europeană.

Partidul Democrat face parte, alături de Partidul Liberal-Democrat şi de Grupul liberal-reformator, din Coaliţia Pro-Europeană, aflată la guvernare în Republica Moldova.

Miercuri seară, înainte de plecarea la Vilnius, preşedintele Băsescu a declarat în legătură cu Republica Moldova: „Următorul proiect de ţară pentru România, pe care cred că de acum îl putem spune public este: vrem să ne întregim ţara”.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close