Antena 3 CNN Externe "Ghinion inexplicabil”.O polițistă a fost ucisă de un cocoș în timpul unei razii în Filipine

"Ghinion inexplicabil”.O polițistă a fost ucisă de un cocoș în timpul unei razii în Filipine

Poliţista a fost rănită mortal cu pintenul de metal atașat de piciorul unui cocoş care participa la lupte ilegale. Omul legii a murit în drum spre spital din cauza hemoragiei puternice.

"Ghinion inexplicabil”.O polițistă a fost ucisă de un cocoș în timpul unei razii în Filipine
Sursa foto: philippinesredcat.com
de Claudia Popovici    |    28 Oct 2020   •   18:45

Incidentul a avut loc în Northern Samar - o provincie din Filipine situată în regiunea Visayas de Est.

Înainte de declanşarea pandemiei cu coronavirus luptele între cocoşi erau permise doar în baza unei autorizaţii şi se desfăşurau în spaţii special amenajate pentru acest scop, în zilele de duminică sau în sărbătorile legale precum şi în timpul unor festivaluri locale pe o durată de trei zile.

În pandemie, luptele între cocoşi au fost interzise

Locoltenul Christine Bolok se afla la una din raziile efectuate în Northern Samar pentru a stopa organizarea luptelor ilegale între cocoşi.

În momentul în care a intervenit să oprească o luptă, agentul a fost lovit mortal de pintenul metalic pe care unul dintre cocoși îl avea atașat de picior, secționându-i artera femurală de la coapsă. Hemoragia a fost foarte puternică şi omul legii a murit în drum spre spital.

Colegii poliţistei sunt şocaţi de situaţie și pun totul pe seama ghinionului

“Nu mi-a venit să cred când mi s-a raportat întâmplarea. Este pentru prima dată în cei 25 de ani de poliție când am pierdut un coleg din cauza pintenului unui cocoș de luptă. Un ghinion pe care nu îl pot explica”, a precizat pentru BBC șeful poliției din provincia Samarul de Nord

Imediat după incident, poliţia a descins în forță la mai multe adrese. Trei persoane au fost arestate şi doi cocoși de luptă au fost confiscați.

Filipine este una din puţinele ţări care au legalizat acest "sport” având peste 2.500 de spaţii special amenajate dedicate luptei cocoșilor. Peste 30 de milioane de cocoși sunt uciși în fiecare an, în asemenea lupte.

 

×
Subiecte în articol: lupte politist mort
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close