Antena 3 CNN Externe Polonia nu va participa la o intervenţie militară în Siria. Norvegia aşteaptă poziţia ONU

Polonia nu va participa la o intervenţie militară în Siria. Norvegia aşteaptă poziţia ONU

Polonia nu va participa la o intervenţie militară în Siria. Norvegia aşteaptă poziţia ONU
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    28 Aug 2013   •   17:43

Premierul polonez a exclus participarea ţării sale la o eventuală intervenţie militară în Siria, în timp ce Norvegia aşteaptă deocamdată o poziţie oficială din partea ONU, informează AFP, citată de Agerpres.

„Polonia nu intenţionează să participe la o intervenţie de acest gen. Nu sunt convins că un atac armat ar putea opri crimele. Am înţeles motivaţia, însă eu nu împărtăşesc convingerea şi entuziasmul celor care cred că o astfel de operaţiune ar putea avea efecte pozitive”, a afirmat premierul polonez Donald Tusk.

Reacţia primului ministru vine la puţin timp după ce preşedintele Bronislaw Komorowski anunţase că „vom renunţa fără ezitare la politica misiunilor, anunţată în 2007 într-un mod mult prea grăbit şi nechibzuit”.

De cealaltă parte, Norvegia a avertizat cu privire la o eventuală operaţiune militare a SUA şi a aliaţilor acestora împotriva Siriei în absenţa unui mandat ONU, precizând totodată că o participare a sa în aceste condiţii este exclusă.

„Sunt profund îngrijorat de semnalele trimise privind recurgerea la putere militară în absenţa unui mandat ONU”, a declarat ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide.

Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor par să fie gata de o acţiune militară împotriva Siriei după ce au acuzat regimul Bashar al-Assad că ar fi comis pe 21 august un masacru cu arme chimice în apropiere de Damasc, soldat cu sute de morţi.

Rusia a atras însă atenţia că o soluţie militară în Siria va avea consecinţe „catastrofale” în Orientul Mijlociu.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close