x close

Poluare tot mai mare în China. Distribuitorii de măşti cu filtru şi-au epuizat stocurile

de S.T.    |    26 Feb 2014   •   13:40
Poluare tot mai mare în China. Distribuitorii de măşti cu filtru şi-au epuizat stocurile 534 Foto: Agerpres/Xinhua

Stocurile celor mai importanţi distribuitori de măşti cu filtre din China au fost epuizate, în condiţiile în care nordul ţării se confruntă de o săptămână cu cea mai gravă poluare atmosferică.

Creşterea achiziţionării de accesorii şi dispozitive împotriva consecinţelor nocive ale poluării a fost înregistrată în special pe Tmall.com, site de vânzări online care aparţine companiei de specialitate Alibaba, scrie AFP.

Astfel, 26 din cele 29 de modele de măşti cu filtru puse în vânzare pe site-ul Tmall de compania americană 3M erau miercuri epuizate sau indisponibile.

De asemenea, Totobobo, un lanţ de magazine special pentru vânzarea de măşti fabricate în Sigapore, a anunţat că nu va relua distribuţia înainte de 1 aprilie.

Creşterea vânzărilor de măşti are loc în condiţiile în care densitatea particulelor cu diametrul de 2,5 microni, aflate la originea a sute de mii de decese premature în China, a atins miercuri dimineaţă la Beijing pragul de 557 de micrograme pe metrul cub, potrivit Ambasadei SUA.

În oraşul Xinji, din provincia Hebei, cunoscută pentru industriile grele foarte poluante, a fost înregistrată o densitate a particulelor de 2,5 din 761 de micrograme, potrivit unui raport oficial. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un plafon maxim de 25 pentru o expunere de 24 de ore.

Autorităţile chineze promit periodic să închidă termocentralele, dar continuă să se echipeze cu surse de energie poluante.

Potrivit Greenpeace, 570 de centrale pe cărbune sunt programate sau sunt în construcţie în China.

Citeşte mai multe despre:

China poluare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati