Antena 3 CNN Externe Poroşenko: În estul Ucrainei se observă o "detensionare" a situaţiei

Poroşenko: În estul Ucrainei se observă o "detensionare" a situaţiei

Poroşenko: În estul Ucrainei se observă o "detensionare" a situaţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Mar 2015   •   00:46

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a afirmat vineri, într-un interviu acordat postului naţional de televiziune, că se observă o "detensionare" a conflictului din estul Ucrainei, notează AFP.

"Vă pot anunţa că în ultimele zile nu s-au mai înregistrat pierderi în rândul militarilor, viețile eroilor noştri ucraineni sunt apărate, un indiciu clar că este în curs o detensionare progresivă", a declarat el.

De mai multe săptămâni, se observă o relativă acalmie în estul Ucrainei, unde un nou acord de încetare a focului a intrat în vigoare pe 15 februarie. Cu toate acestea, autorităţile ucrainene continuă să denunţe o concentrare a forţelor inamice de-a lungul liniei frontului.

Preşedintele ucrainean a precizat că situaţia rămâne tensionată în special în două zone: în jurul ruinelor aeroportului din Doneţk, cucerit de rebeli în ianuarie după lupte înverşunate, şi la nivelul satului Şirokine, la câţiva kilometri de portul strategic Mariupol, ultimul mare oraş sub controlul Kievului în zona de conflict.

×
Subiecte în articol: Ucraina Petro Porosenko conflict
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close