Antena 3 CNN Externe Premierul Greciei, despre cumplitul accident feroviar: "Coliziunea este cauzată de o tragică eroare umană"

Premierul Greciei, despre cumplitul accident feroviar: "Coliziunea este cauzată de o tragică eroare umană"

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că tragedia feroviară, soldată cu zeci de morți, a fost cauzată de o eroare umană.

Premierul Greciei, despre cumplitul accident feroviar: "Coliziunea este cauzată de o tragică eroare umană"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   23:33

După accidentul feroviar de marți, premierul grec a declarat că tragedia a fost provocată, în mare parte, de o eroare umană, relatează AFP şi Reuters.

"Din păcate, totul arată că drama este cauzată, în principal, de o tragică eroare umană", a spus premierul Kyriakos Mitsotakis.

Cel puțin 40 de oameni au murit și alte câteva zeci de persoane au fost rănite, după ce un tren de călători, cu 350 de pasageri, s-a ciocnit cu un mărfar aflat pe aceeași linie.

După tragedie, ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat demisia și a declarat că a preluat infrastructura "nepotrivită pentru secolul 21", iar eforturile depuse pentru îmbunătățirea ei "nu au fost suficiente", potrivit Reuters.

Citește și: Anunț al Ministerului român de Externe după tragedia feroviară din Grecia | Salvatorii au găsit cadavre carbonizate

De asemenea, conform unor surse judiciare, șeful gării din Larissa, oraşul cel mai apropiat de locul accidentului, a fost arestat şi este urmărit penal pentru "omor prin imprudenţă" şi "vătămare corporală" .

Premierul Mitsotakis a mai subliniat că majoritatea victimelor sunt tineri, fiind vorba despre studenți care reveneau la Salonic, după un weekend care a fost prelungit cu ocazia sărbătorii legale de luni, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Grecia accident feroviar
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close