Antena 3 CNN Externe Premierul Spaniei îndeamnă oamenii să poarte ținute lejere pentru a economisi energie

Premierul Spaniei îndeamnă oamenii să poarte ținute lejere pentru a economisi energie

Premierul spaniol Pedro Sanchez le-a cerut vineri miniștrilor săi, funcționarilor publici și angajaților din sectorul privat să nu mai poarte cravate, pentru a se răcori, în timp ce valuri de caniculă afectează unele părți ale Europei, alimentând cererea de aer condiționat.

Premierul Spaniei îndeamnă oamenii să poarte ținute lejere pentru a economisi energie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Iul 2022   •   19:07

"Aș vrea să rețineți cu toții că nu port cravată", a declarat Sanchez într-o conferință de presă, conform Reuters. "Acest lucru înseamnă că putem economisi cu toții din punct de vedere energetic".

Temperaturile ridicate din timpul verii pun sub presiune sistemele de energie electrică din Europa și provoacă îngrijorare cu privire la perspectivele unei campanii pentru economisirea energiei în cazul în care războiul din Ucraina va determina noi reduceri ale livrărilor din Rusia.

Abordând o notă mai serioasă, Sanchez a declarat că guvernul său va introduce săptămâna viitoare măsuri de urgență pentru a îmbunătăți eficiența și economisirea energiei.

Deocamdată, a spus el: "Le-am cerut miniștrilor, tuturor funcționarilor publici și aș dori să rog și sectorul privat, dacă nu au făcut-o deja, să nu poarte cravată atunci când nu este necesar, pentru că astfel vom putea economisi energia atât de importantă în țara noastră".

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close