Antena 3 CNN Externe Premierul israelian Benjamin Netanyahu critică ancheta ONU privind războiul din Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu critică ancheta ONU privind războiul din Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu critică ancheta ONU privind războiul din Gaza
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    01 Oct 2014   •   18:03

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat ancheta ONU privind războiul din Gaza, în cursul unei întrevederi cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat Ministerul de Externe israelian, informează AFP, citată de Agerpres.

Netanyahu s-a arătat nemulţumit de faptul că ancheta, care urmează să fie efectuată de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, „nu se concentrează asupra Hamas, care a utilizat instalaţii ale ONU pentru a trage asupra Israelului”.

Premierul israelian a insistat asupra faptului că bombardamentele efectuate în Gaza „nu au vizat direct civili”.

Comisia de anchetă privind ofensiva israeliană din Gaza, a treia în şase ani, a precizat însă că va examina şi posibilele atrocităţi comise de Hamas în cursul războiului, care a făcut aproximativ 2.200 de morţi de partea palestiniană, în majoritate civili, şi peste 70 de partea israeliană, aproape toţi soldaţi.

Raportul final al anchetei efectuate de comisie urmează să fie prezentat în martie 2015.

La rândul său, Ban Ki-moon a precizat într-un comunicat că a subliniat pe lângă Netanyahu „nevoia urgentă de a se ocupa de cauzele latente ale crizei, în special ridicarea blocadei în Gaza”, impusă din 2006 de Israel pentru 1,8 milioane de locuitori din enclava palestiniană.

Secretarul general al ONU s-a declarat, de asemenea, foarte preocupat de continuarea colonizării israeliene în teritoriile palestiniene, considerată ilegală de către comunitatea internaţională.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Hamas Israel Ban Ki-moon
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close