Antena 3 CNN Externe Premierul Republicii Moldova a transmis condoleanţe pentru moartea lui Adrian Păunescu

Premierul Republicii Moldova a transmis condoleanţe pentru moartea lui Adrian Păunescu

Premierul Republicii Moldova a transmis condoleanţe pentru moartea lui Adrian Păunescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Noi 2010   •   14:42

Primul-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a transmis un mesaj de condoleanţe pentru moartea poetului Adrian Păunescu. Premierul a spus că activitatea literară a acestuia şi generozitatea sa în promovarea tinerelor talente şi-au găsit profund ecou în inima locuitorilor din stânga Prutului. Alături de Filat, a transmis condoleanţe familiei lui Adrian Păunescu şi preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Modova, Mihai Cimpoi.

"Vestea plecării din viaţă a poetului Adrian Păunescu, luptător adevărat pentru valorile naţionale, m-a întristat profund. Activitatea sa literară, publicistică, generozitatea cu care a promovat tinere talente de poeţi, artişti, cantautori, şi-au găsit ecou profund şi în inima locuitorilor din stânga Prutului", se arată în mesajul postat pe site-ul Guvernului moldovean.

Scriitorul şi academicianul Mihai Cimpoi a declarat că Adrian Păunescu a fost un mare prieten al românilor din Basarabia. "Este o mare durere pentru românii basarabeni", a spus Cimpoi, potrivit Mediafax.

Poetul Adrian Păunescu a murit vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeţi români contemporani, cunoscut mai ales ca organizator al Cenaclului Flacăra.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close