Antena 3 CNN Externe Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a dat demisia

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a dat demisia

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a dat demisia
12 Iun 2015   •   11:38

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, suspectat de falsificarea actelor sale de studii, şi-a anunţat vineri demisia, informează Unimedia.info.

"Ieri am spus că voi veni cu declaraţii şi iată-mă în faţa cetăţenilor. Consider că cetăţenii sunt egali în faţa legii, cred că un premier, ca fiecare cetăţean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele şi l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice", a declarat Gaburici.

Şeful Executivului a precizat că este împăcat cu sine şi cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs. "Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager şi am calculat acest gest", a declarat Gaburici. "Consider că odată cu anunţarea demisiei nu vor exista suspiciuni", a adăugat el.
   
Gaburici i-a îndemnat pe liderii coaliţiei de guvernare să continue reformele iniţiate. "Fac un apel către liderii coaliţiei, vreau să vadă în demisia mea un pas înainte. Îmi doresc ca la baza noului sistem de guvernare să fie pusă lupta cu corupţia şi continuarea investigaţiilor din sistemul bancar. Sper că demisia mea va însemna apariţia unei noi majorităţi parlamentare", a adăugat Gaburici.

Gaburici a fost audiat joi la Procuratura Generală în cadrul dosarului privind actele sale de studii, dar nu a oferit detalii după interogatoriu.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close