Antena 3 CNN Externe Preşedntele Chinei, Xi Jinping, vizită oficială în Rusia în perioada 20-22 martie 2023

Preşedntele Chinei, Xi Jinping, vizită oficială în Rusia în perioada 20-22 martie 2023

Președintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia în perioada 20-22 martie pentru o vizită de stat, după ce a fost invitat de președintele Vladimir Putin, a anunțat Kremlinul.

Preşedntele Chinei, Xi Jinping, vizită oficială în Rusia în perioada 20-22 martie 2023
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    17 Mar 2023   •   11:12

Vizita are loc în contextul în care China se oferă să medieze pacea în Ucraina, un efort care a fost întâmpinat cu scepticism în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Beijingului pentru Rusia, notează Reuters.

"Ei vor discuta chestiuni de actualitate privind dezvoltarea în continuare a relațiilor de parteneriat și a cooperării strategice dintre Rusia și China", a precizat Kremlinul.

De asemenea, vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante, notează Mediafax.

China și Rusia au încheiat un parteneriat "fără limite" în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

De atunci, cele două părți au continuat să reafirme soliditatea legăturilor lor. Comerțul dintre cele două țări a crescut vertiginos de la invazie, iar China este cel mai mare cumpărător de petrol al Rusiei, o sursă cheie de venituri pentru Moscova.

×
Subiecte în articol: China Rusia Xi Jinping Vladimir Putin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close