Reuters: Președintele Uzbekistanului a murit

de G.S.    |    02 Sep 2016   •   11:25
Reuters: Președintele Uzbekistanului a murit

UPDATE: Preşedintele uzbek Islam Karimov, în vârstă de 78 de ani, a murit, anunţă vineri Reuters, care citează trei surse diplomatice.

În cursul dimineţii, guvernul din fosta republică sovietică din Asia Centrală anunţase că Islam Karimov se află în 'stare critică' după o degradare netă a stării de sănătate în urma unei hemoragii cerebrale.

'Dragi compatrioţi, cu inima grea vă informăm că starea de sănătate a preşedintelui nostru s-a degradat în mod clar şi că, potrivit medicilor, el se află într-o stare critică', explicaseră autorităţile într-un comunicat publicat pe un site oficial.

Comunicatul confirma faptul că preşedintele Karimov a fost spitalizat sâmbătă în urma unei hemoragii cerebrale.

----------------------------

Preşedintele uzbek Islam Karimov, 78 de ani, se află în 'stare critică' după o degradare netă a stării de sănătate în urma unei hemoragii cerebrale, a anunţat vineri guvernul din fosta republică sovietică din Asia Centrală, relatează AFP.

'Dragi compatrioţi, cu inima grea vă informăm că starea de sănătate a preşedintelui nostru s-a degradat în mod clar şi că, potrivit medicilor, el se află într-o stare critică', au explicat autorităţile într-un comunicat publicat pe un site oficial.

Comunicatul confirmă faptul că preşedintele Karimov, care conduce Uzbekistanul cu o mână de fier de peste un sfert de secol, a fost spitalizat sâmbătă în urma unei hemoragii cerebrale.

Autorităţile din această fostă republică sovietică din Asia Centrală au difuzat puţine informaţii privind starea sănătăţii preşedintelui, anunţând duminică spitalizarea acestuia ceea ce a provocat speculaţii intense şi semne de întrebare privind un eventual deces care ar fi ţinut secret.

Sursă: Agerpres
x close