Antena 3 CNN Externe Preşedintele CE face apel la liderii statelor membre să concentreze eforturile în lupta împotriva şomajului

Preşedintele CE face apel la liderii statelor membre să concentreze eforturile în lupta împotriva şomajului

Preşedintele CE face apel la liderii statelor membre să concentreze eforturile în lupta împotriva şomajului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Mai 2013   •   09:03
Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a făcut apel vineri către liderii statelor UE să îşi concentreze eforturile asupra luptei împotriva şomajului în rândul tinerilor, care a atins un nivel record în cele 27 de state ale Uniunii, relatează AFP, conform Mediafax.
Într-o scrisoare către şefii de Stat şi de guvern din UE, Van Rompuy a subliniat că intenţionează să facă din această problemă una dintre temele prioritare ale următorului summit european de la 27 şi 28 iunie care se va adresa problemelor economice, creşterii economiei, competitivităţii şi locurilor de muncă.
"Numărul persoanelor fără loc de muncă în Uniune, mai ales în rândul tinerilor, a atins niveluri record", a dezvăluit acesta. Rata şomajului "a devenit una dintre problemele cele mai urgente în majoritatea, dacă nu în toate, statele membre. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru a acţiona împreună".
Summitul din iunie va oferi "ocazia de a mobiliza eforturile la toate nivelurile în jurul unui obiectiv comun: de a readuce tinerii motivaţi la locul de muncă sau în educaţie", a continuat preşedintele UE, solicitându-le liderilor europeni să "contribuie activ" la lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor.
Cancelarul german Angela Merkel va găzdui la 3 iulie la Berlin o reuniune a miniştrilor Muncii din UE consacrată şomajului tinerilor. Miercuri, ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, şi colegul său de Finanţe Wolfgang Schauble au dezvăluit caracteristicile generale ale unei iniţiative franco-germane împotriva şomajului tinerilor în Europa.
În februarie, UE a anunţat un plan de şapte ani în valoare de 6 miliarde de euro împotriva şomajului tinerilor care ar putea fi implementat din ianuarie anul viitor.
 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close