Antena 3 CNN Externe Preşedintele egiptean anunţă o "remaniere ministerială iminentă"

Preşedintele egiptean anunţă o "remaniere ministerială iminentă"

Preşedintele egiptean anunţă o "remaniere ministerială iminentă"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Apr 2013   •   10:08
Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a anunţat sâmbătă pe Twitter că va face o remaniere ministerială, în timp ce un reprezentant al preşedinţiei a precizat că acest anunţ este 'iminent', informează France Presse, conform Agerpres.
 
Va avea loc 'o remaniere ministerială şi la nivelul guvernatorilor, iar responsabilităţile vor fi date în grija acelora care sunt cei mai calificaţi', a scris Morsi pe Twitter. Un reprezentant al preşedinţiei a confirmat acest anunţ, adăugând că remanierea este iminentă, urmând ca aceasta să aibă loc în următoarele zile. 'Printre ministerele vizate, unele sunt importante. Nu pot spune care dintre ele deoarece, după cum bine ştiţi, este o chestiune sensibilă', a spus oficialitatea, citată de AFP. 
 
EFE transmite că în centrul capitalei Cairo a revenit sâmbătă calmul, după ciocnirile de vineri seară care s-au soldat cu 82 de răniţi. Vineri, susţinători şi contestatari ai Fraţilor Musulmani, aflaţi la guvernare, s-au confruntat violent, folosind pietre, cocteiluri molotov şi chiar arme de foc. Ciocnirile violente sunt la ordinea zilei după înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, în februarie 2011. 
 
Cât despre fostul preşedinte, EFE scrie că acesta a fost pus în libertate provizorie de către un tribunal din Cairo într-un caz de corupţie, însă va rămâne închis, deoarece împotriva sa sunt pe rol mai multe procese. Curtea Penală din Cairo a decis eliberarea lui Mubarak într-o speţă de îmbogăţire ilicită. Şedinţa a avut loc în biroul directorului închisorii Tora, unde Mubarak este încarcerat, şi a durat cinci ore. La audieri au fost prezenţi Mubarak şi cei doi fii ai săi, Ala şi Gamal. 
 
 
 

×
Subiecte în articol: remaniere presedinte Egipt
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close