Antena 3 CNN Externe Preşedintele egiptean Mohamed Morsi, suspectat de defăimarea serviciilor de informaţii

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi, suspectat de defăimarea serviciilor de informaţii

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi, suspectat de defăimarea serviciilor de informaţii
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Apr 2013   •   21:10

Procurorul general egiptean a ordonat sâmbătă deschiderea unei anchete pentru defăimare împotriva preşedintelui Mohamed Morsi, suspectat că a acuzat serviciile egiptene de informaţii de faptul că angajează mii de "huligani", a anunţat o sursă judiciară, citată de AFP.
   
Ancheta este lansată în baza unei plângeri depuse de către un avocat, Abdel Rahmas Al Luxuri, în urma unor declaraţii ale unui politician islamist, Abul Ela Madi, potrivit căruia şeful statului a declarat, într-o conversaţie, că serviciile de informaţii au angajat câteva mii de "huligani".
   
Biroul preşedintelui a dezminţit aceste declaraţii.
   
"Procurorul a ordonat deschiderea unei anchete asupra acestei plângeri", a anunţat o sursă judiciară.
   
Luxuri, care a mai depus plângeri, anterior, atât împotriva unor islamişti aflaţi la putere, cât şi împotriva unor adversari ai acestora, i-a acuzat pe Morsi şi Luxuri de "defăimarea reputaţiei serviciilor de informaţii", potrivit acestei surse judiciare.
   
Desemnat de către Morsi, procurorul general este sesizat prin plângeri de către particulari şi poate decide să le respingă sau să le transmită serviciilor sale, cu scopul de a stabili dacă există elemente pentru un proces.
   
Procurorul general a ordonat deja o serie de anchete împotriva unor opozanţi ai şefului statului, un fost lider al mişcării islamiste Fraţii Musulmani.
   



×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi Egipt Fratii Musulmani
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close