Antena 3 CNN Externe Preşedintele egiptean şi-a retras plângerile contra media, "din respect pentru libertatea de exprimare"

Preşedintele egiptean şi-a retras plângerile contra media, "din respect pentru libertatea de exprimare"

Preşedintele egiptean şi-a retras plângerile contra media, "din respect pentru libertatea de exprimare"
10 Apr 2013   •   23:32

Un oficial egiptean a anunţat miercuri că preşedintele a ordonat retragerea plângerilor contra unor jurnalişti pentru că ar fi raportat zvonuri, informează AP, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt prezidenţial Ehab Fahmy a declarat că Mohammed Morsi a ordonat anularea plângerilor depuse de biroul juridic al preşedintelui după revizuirea cazurilor, "din respect pentru libertatea de exprimare şi libertatea presei".
                  
Contactată pentru comentarii suplimentare, preşedinţia nu a dat detalii despre cât de multe plângeri au fost depuse de la alegerea lui Morsi în iunie.
                  
Decizia nu afectează plângerile depuse de avocaţii islamişti împotriva jurnaliştilor şi unor personalităţi media pentru insulte aduse lui Morsi şi islamului.
                  
Comicul popular de televiziune Bassem Youssef se numără printre mulţi care încă se confruntă cu investigaţii pentru a-şi fi exprimat opiniile politice sau religioase, aminteşte AP.


×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close