Antena 3 CNN Externe Preşedintele Hosni Mubarak a adunat o avere de 70 de miliarde de dolari

Preşedintele Hosni Mubarak a adunat o avere de 70 de miliarde de dolari

Preşedintele Hosni Mubarak a adunat o avere de 70 de miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Feb 2011   •   20:05

Omul aflat în centrul masacrului din Egipt, ar putea fi cea mai bogată persoană din lume. Jurnaliştii britanici au aflat că preşedintele Mubarak a adunat o avere de 70 de miliarde de dolari! Nu-i este de ajuns, pentru că nu vrea să se retragă în linişte. De două săptămâni capitala egipteană nu mai are pace, iar apropiaţii liderului de la Cairo spun că acestuia nici nu-i trece prin cap să demisioneze.

Mubarak nu se lasă dus. Are şi de ce: cât a condus Egiptul a adunat o avere colosală calculată de jurnaliştii de la The Guardian la 70 de miliarde de dolari. Banii au fost trimişi în străinătate sau investiţi în proprietăţi imobiliare din Marea Britanie şi Statele Unite.

Camarila lui Mubarak este convinsă că liderul ei nu va sfârşi ca Ceauşescu, chiar dacă, aparent, nu mai are armata de partea lui.

Pentru preşedinte, miza principală este să ţină presa departe.Vânătoarea de jurnalişti, care a oripilat întreaga lume, a fost oprită. I-a luat însă locul o altă metodă, aparent democratică. Ziariştii sunt chemaţi să se acrediteze, iar multora li se refuză eliberarea hârtiilor. Pe ce criterii? Asta rămâne o enigmă.

 


Operatorul nostru a fost oprit undeva în spate de o patrulă a militarilor, pe motiv că nu are acreditarea necesară pentru a intra în această piaţă. Sunt singurul care a fost lăsat să intre. Par a fi din ce în ce mai mulţi oameni care s-au adunat aici, oameni care au venit încă de dimineaţă. Oricum, mult mai mulţi decât am văzut ieri, ţinând cont, evident, de violenţele şi de focurile de armă care s-au tras azi-noapte, aici, în Piaţa Tahrir.

Duminică, a fost ziua negocierilor. Puterea de la Cairo, reprezentată de vicepreşedintele Omar Suleiman, a intrat în dialog cu cea mai mare forţă a opoziţiei, Frăţia Musulmană. Numai că discuţiile, nu au audus, deocamdată, niciun rezultat.

×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak Egipt avere
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close