Antena 3 CNN Externe Preşedintele Ucrainei avertizează că va reexamina planul de pace cu rebelii proruşi. Poroşenko: Alegerile sunt o "farsă electorală"

Preşedintele Ucrainei avertizează că va reexamina planul de pace cu rebelii proruşi. Poroşenko: Alegerile sunt o "farsă electorală"

Preşedintele Ucrainei avertizează că va reexamina planul de pace cu rebelii proruşi. Poroşenko: Alegerile sunt o "farsă electorală"
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    04 Noi 2014   •   10:06

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, apreciază alegerile din estul ţării drept o "farsă electorală" şi avertizează că va reexamina planul de pace cu rebelii proruşi.

Premierul Republicii Doneţk a obţinut o victorie covârşitoare şi va ocupa fără probleme scaunul prezidenţial. Peste 70% din electorat a votat pentru fostul premier separatist.

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au catalogat drept nelegitime alegerile prezidenţiale din estul Ucrainei, iar Germania, Franţa şi Ucraina au făcut un apel către Moscova să nu recunoască scrutinul rebelilor.

La rândul lor, autorităţile din Kiev avertizează liderii din Doneţk de faptul că votul de duminică afectează procesul de pace.

Actualul premier al autoproclamatei Republici Populare Doneţk a câştigat peste 70% dintre voturile alegătorilor.

Noul şef al republicii conduse de rebeli proruşi a denunţat jocul dublu făcut de oficialii de la Kiev, care nu ar dori pacea în regiune. Acesta a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru a pune capăt conflictului.



×
Subiecte în articol: Ucraina Petro Porosenko
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close