Antena 3 CNN Externe Președintele Ucrainei: ”Există posibilitatea unui război total cu Rusia”

Președintele Ucrainei: ”Există posibilitatea unui război total cu Rusia”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că un război total cu Rusia este o posibilitate și că dorește să aibă o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei: ”Există posibilitatea unui război total cu Rusia”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Sep 2021   •   17:05

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a fost întrebat la summitul Yalta European Strategy (YES) dacă ar putea avea loc un război cu Rusia.

Șeful statului ucrainean a răspuns: Cred că s-ar putea întâmpla. Este cel mai grav lucru care s-ar putea produce, dar, din păcate, există această posibilitate”.

Zelenski a spus că relațiile cu SUA s-au îmbunătățit, însă a deplâns faptul că Ucraina nu a primit un raspuns clar la solicitarea sa de a adera la NATO „Nu am primit o poziție directă cu privire la aderarea Ucrainei la NATO. Ucraina este pregătită de mult timp”, a spus el.

“Nu am timp să mă gândesc la el (n.r. Vladimir Putin). Sunt interesat să avem o întâlnire substanțială, nu una declarativă, așa cum am văzut cu alte state”, a mai spus președintele.

Tensiunile dintre Kiev și Moscova au crescut la începutul acestui an, când luptele din estul Ucrainei au escaladat, iar Rusia a masat un număr mare de trupe la graniță. Atunci, Zelenski i-a cerut lui Putin o întâlnire chiar în zona de conflict.

„Astazi mi se pare că ei nu par să vadă sensul rezolvării unor chestiuni. Încheierea războiului și rezolvarea rapidă a chestiunilor legate de conflict – nu își doresc asta”, a mai spus Zelenski.

În aprilie, Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru convorbiri la Moscova, oricând va dori acesta.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia razboi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close