Antena 3 CNN Externe Preşedinţia UE: Disputa gazelor între Rusia şi Ucraina este o problemă bilaterală

Preşedinţia UE: Disputa gazelor între Rusia şi Ucraina este o problemă bilaterală

Preşedinţia UE: Disputa gazelor între Rusia şi Ucraina este o problemă bilaterală
02 Ian 2009   •   18:30

Cehia, ţara care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene, a precizat vineri că disputa pe marginea gazelor naturale dintre Rusia şi Ucraina este o problemă bilaterală şi că nu va interveni în acest caz atâta timp cât furnizarea de gaze către ţările UE nu va fi afectată.
Moscova - notează Reuters - a asigurat recent Uniunea Europeană că nu va fi afectată de disputa privind preţul pe care Kievul trebuie să-l plătească pentru gazele primite, iar până în prezent livrările către statele occidentale s-au menţinut la nivelul obişnuit.
Oficiali din Ucraina, ţară al cărei teritoriu este tranzitat de o parte importantă a gazului exportat de Rusia către UE, s-au întâlnit vineri cu membri ai guvernului de la Praga, la o zi după ce Cehia a preluat de la Franţa preşedinţia semestrială a Uniunii.
?Discuţiile s-au axat pe faptul că este inacceptabil pentru UE ca un conflict între două companii private să afecteze în vreun fel furnizarea de gaze către Uniunea Europeană?, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei cehe a UE, Jiri Potuznik.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Cehia Ucraina
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close