Antena 3 Externe PRIMA reacţie a lui Vladimir Putin faţă de situaţia din Transnistria. Discursul preşedintelui rus, criticat dur de Bucureşti şi Chişinău

PRIMA reacţie a lui Vladimir Putin faţă de situaţia din Transnistria. Discursul preşedintelui rus, criticat dur de Bucureşti şi Chişinău

de O.P.    |    18 Apr 2014   •   06:18
PRIMA reacţie a lui Vladimir Putin faţă de situaţia din Transnistria. Discursul preşedintelui rus, criticat dur de Bucureşti şi Chişinău

Locuitorii Transnistriei trebuie lăsaţi să-şi decidă singuri viitorul, a spus preşedintele rus Vladimir Putin. Declaraţia vine după ce sovietul suprem de la Tiraspol a cerut independenţa faţă de Moldova şi alipirea la Federaţia Rusă. Autorităţile de la Chişinău şi Bucureşti au criticat cererea separatiştilor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat faptul că Moldova şi Ucraina trebuie să pună capăt blocadei impuse regiunii separatiste.

VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: "Oamenii sunt cu adevărat pro-Rusia, sunt foarte mulţi ruşi acolo, în Transnistria. Au propria viziune despre cum să-şi construiască propriul viitor şi destin".

Răspunsul preşedintelui Traian Băsescu a venit prin intermediul unui comunicat postat pe siteul administraţiei prezidenţiale.

"Punerea în discuţie a frontierelor recunoscute internaţional este inadmisibilă si afectează direct pacea şi stabilitatea la nivel regional. Miscările revizioniste generate artificial din exterior reprezintă amenințări directe la adresa suveranităţii și integrității teritoriale a statelor și nu pot fi soluții pentru apărarea drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale."

Premierul Victor Ponta a reacţionat la rândul său, spunând că declaraţiile liderului de la Kremlin încalcă dreptul internaţional.

Consiliul suprem de la Tiraspol a adoptat în unanimitate o solicitare către Rusia şi preşedintele Vladimir Putin privind începerea procedurilor de recunoaştere a independenţei Transnistriei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close