Antena 3 CNN Externe Primarul unui oraș polonez l-a umilit pe politicianul italian Salvini pentru aprecierea lui față de Putin

Primarul unui oraș polonez l-a umilit pe politicianul italian Salvini pentru aprecierea lui față de Putin

Admirația lui Matteo Salvini pentru Vladimir Putin a devenit motiv de umilire în timpul unei vizite în Polonia, astăzi, când primarul unui oraș polonez i-a amintit politicianului italian de extremă-dreaptă de acțiunile îngrozitoare ale „celui pe care îl numește prieten”.

Primarul unui oraș polonez l-a umilit pe politicianul italian Salvini pentru aprecierea lui față de Putin
Sursa foto: Twitter/m_wellsaid
de Adelina Miron    |    08 Mar 2022   •   22:11

Salvini, liderul partidului Liga Italiei, se afla la Przemyśl, la granița cu Ucraina, alături de primarul acestui oraș, Wojciech Bakun. Acesta din urmă a scos un tricou cu chipul lui Putin, pe care se aflau inscripționate cuvintele „Armata Rusiei”, în timpul unei conferințe de presă.

Salvini a purtat un tricou similar în timpul unei vizite în Piața Roșie în 2014, când era deputat în Parlamentul European, și un an mai târziu în Parlamentul de la Strasbourg, când a pozat pentru o fotografie pe care a publicat-o pe Facebook (și pe care a șters-o între timp). Împreună cu fotografia Salvini a transmis la acel moment că ar „schimba” doi oameni ca președintele italian Sergio Mattarella cu „jumătate” de Putin.

În timp ce se afla lângă Salvini, vizibil deranjat de moment, Bakun a spus: „Uite ce a făcut persoana pe care o numești prieten oamenilor care trec granița în număr de 50.000 pe zi”. Bakun a mai spus și că ar putea în contiuare să viziteze un centru pentru refugiați alături de Salvini dacă acesta ar îmbrăca tricoul pe care l-a purtat în Piața Roșie.

„Ajutăm refugiații, copiii, mamele, tații din Ucraina”, a intervenit Salvini, după care a plecat.

Salvini și-a declarat de multă vreme admirația pentru președintele rus. În 2017, el a semnat un acord de cooperare cu partidul Rusia Unită a lui Putin, în timp ce oficialii Ligii au fost anchetați pentru că ar fi încercat să semneze un acord secret pe petrol cu ​​Kremlinul în 2018, în valoare de milioane de euro, potrivit Politico.

De la începutul războiului din Ucraina Salvini și-a schimbat tonul față de Rusia. A condamnat agresiunea militară și a cerut un „răspuns comun din partea aliaților.”

 

×
Subiecte în articol: Matteo Salvini Vladimir Putin Rusia Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close