Antena 3 CNN Externe Primele fotografii din interiorul centralei nucleare de la Fukushima

Primele fotografii din interiorul centralei nucleare de la Fukushima

Primele fotografii din interiorul centralei nucleare de la Fukushima
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
24 Mar 2011   •   14:21
O serie de imagini din interiorul centralei nucleare de la Fukushima a fost dată recent publicităţii. Fotografiile îi prezintă pe eroii de la Fukushima în momentul în care se pregăteau să intervină pentru a răci reactoarele avariate de seismul devastator din 11 martie. Se pare că imaginile au fost realizate la data de 18 martie, când echipa încerca să răcească reactorul 3.

După dezastrul din 11 martie, reactoarele n-au fost abandonate. Au mai rămas 50 de oameni. Prima linie în faţa unei apocalipse atomice. Cei 50 au un singur obiectiv: să prevină catastrofa nucleară cu orice preţ. Chiar şi cu preţul vieţii.

VEZI MAI MULTE IMAGINI DE LA FUKUSHIMA

Prinşi în nucleul radiaţiilor, eroii de la Fukushima lucrează
 într-un sistem de ştafetă a morţii. Aleargă de la un reactor la altul, încercând să le răcească. Scurgerile radioactive nu mai pot fi însă controlate. Cantitatea toxicădepăşeşte uneori chiar şi de o mie de ori limita normală.

"Fukushima 50" sunt văzuţi de japonezi ca nişte samurai ai naţiunii, deşi misiunea lor, pare mai degrabă
 una kamikaze. Oricum ar fi, însă, siguranţa Japoniei şi a lumii întregi stă pe umerii acestor 50 de eroi. Celor 50 de eroi li s-au alăturat ulterior 100 de colegi de la centrala Fukushima.



Sancţiuni pentru pompierii care nu au vrut să intervină


Ministrul japonez al Industriei şi-a cerut scuze, sătămâna trecută, după ce presa a scris că i-a ameninţat cu sancţiuni pe pompierii care nu au vrut să intervină la centrala nucleară de la Fukushima, de teama radiaţiilor, informează AFP.

"Vreau să mă scuz, dacă i-am jignit pe pompieri", a declarat ministrul Banri Kaieda, care a refuzat să confirme dacă i-a ameninţat sau nu pe pompieri.


Salvatorii japonezi au fost trimişi la doar câţiva metri distanţă de reactoarele avariate, pentru a le răci cu apă şi a evita astfel un accident grav.

Demnitarul nipon deţine
funcţia de şef adjunct al celulei de criză care încearcă să găsească soluţii pentru evitarea unei catastrofe majore la centrala de la Fukushima.


 


 

×
Subiecte în articol: Fukushima fotografii
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close