Antena 3 CNN Externe Când vor fi anunțate primele măsuri împotriva Rusiei în procesul deschis de Curtea Penală Internațională privind invadarea Ucrainei

Când vor fi anunțate primele măsuri împotriva Rusiei în procesul deschis de Curtea Penală Internațională privind invadarea Ucrainei

Curtea Penală Internațională de la Haga va anunța pe 16 martie o decizie privind măsurile solicitate de Ucraina într-un proces împotriva Rusiei. Anunțul a fost făcut luni de serviciul de presă al Curții.

Când vor fi anunțate primele măsuri împotriva Rusiei în procesul deschis de Curtea Penală Internațională privind invadarea Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    15 Mar 2022   •   10:36

„Miercuri, 16 martie, Curtea Internațională de Justiție, organul judiciar principal al Națiunilor Unite, va emite o hotărâre prin care va solicita măsuri provizorii împotriva Ucrainei în Declarația de genocid conform Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid împotriva Federației Ruse ”, se transmite în anunțul oficial.

Audierea publică, în cursul căreia președintele instanței, judecătorul Joan E. Donohue, va citi hotărârea instanței, va începe la ora 16, la Palatul Păcii din Haga.

„Din cauza pandemiei de COVID-19, în Sala Mare a Justiției vor fi prezenți doar membri ai Curții și ai statului parte. Diplomații, mass-media și publicul vor putea urmări lecturile prin transmisiuni web live pe site-ul instanței și la televiziunea ONU.”, mai transmite Curtea.

În cadrul primei audieri, la care Rusia nu a participat, care a avut loc pe 7 martie, Agentul Adjunct al Ucrainei, Oksana Zolotareva, a anunțat măsurile solicitate de Ucraina: Rusia trebuie să oprească imediat operațiunea militară declanșată pe 24 februarie 2022, Rusia trebuie să garanteze imediat că trupele militare, care pot fi îndrumate sau sprijinite de aceasta, precum și orice organizații și persoane aflate sub controlul sau influența sa, nu vor lua măsuri pentru promovarea operațiunii militare.

„De asemenea, Rusia trebuie să se abțină de la orice acțiune și trebuie să se asigure că nu va fi luată nicio măsură care ar putea agrava sau extinde conflictul, care face obiectul acestei declarații, sau să facă această dispută mai dificil de rezolvat”, a transmis Oksana Zolotareva.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close