Antena 3 Externe Primele măsuri luate de Joe Biden în calitate de președinte al SUA: 10 decrete în lupta împotriva pandemiei COVID-19

Primele măsuri luate de Joe Biden în calitate de președinte al SUA: 10 decrete în lupta împotriva pandemiei COVID-19

de Georgiana Adam    |    21 Ian 2021   •   19:15
Primele măsuri luate de Joe Biden în calitate de președinte al SUA: 10 decrete în lupta împotriva pandemiei COVID-19

Joe Biden a declarat război coronavirusului. Încă din prima zi a mandatului de președinte, liderul de la Casă Albă va semna 10 decrete legate de pandemia COVID-19. Nadia Rmero, corespondent al CNN la Washington a povestit, joi, în direct la Antena 3, care sunt primele măsuri pe care le va lua noul președinte al SUA.

Au venit laude de la liderii Uniunii Europene, detaorita faptului că Joe Biden a reintrat în Acordul de la Paris, chiar din prima zi de mandat. A făcut asta împreuna cu activiștii de mediu din SUA, care erau foarte frustrați din cauza adminstrației Trump după ce acesta a retras SUA din Acord.

Joe Biden a mai declarat că va reveni asupra unor decizii luate de Trump, iar una dintre ele este gardul care se face la granița cu Mexic.

Primele măsuri luate joi au legătură cu pandemia de coronavirus, cu vaccinul, cu testele. Iar deciziiile au fost luate în acord cu guvernanții diferitelor state. Astfel, Joe Biden începe o strategie națională care să lupte contra pandemiei COVID-19.

Care va fi salariul președintelui american Joe Biden

Ca președinte, Biden va încasa un salariu anual uriaș de 400.000 de dolari, la care se adaugă 50.000 de dolari pentru cheltuieli și 100.000 pentru călătorii.

Preşedintele american Joe Biden a marcat separarea de epoca lui Donald Trump: "Opriţi strigătele. Trebuie să punem capăt acestui război"

Discursul inaugural al celui de-al 46-lea preşedinte SUA, Joe Biden, a fost încărcat de apeluri la unitate însă a relevat şi atitudinea intransigentă a noului preşedinte american faţă de cei care au recurs la violenţe şi s-au arătat dispuşi să transforme democraţia într-o vorbă goală pentru a-şi susţine liderul.

"Suntem aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată! (...) 

Împreună, vom scrie o istorie americană a speranţei, nu a fricii; de unitate, nu de divizare; de lumină, nu de întuneric. O poveste despre decenţă şi demnitate, dragoste şi vindecare, măreţie şi bunătate", a afirmat Joe Biden în primul său discurs prezidenţial.

×
Subiecte în articol: Joe Biden SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close