Antena 3 CNN Externe Primul Boeing 787 Dreamliner, care consumă cu 20% mai puţin, livrat unei companii japoneze

Primul Boeing 787 Dreamliner, care consumă cu 20% mai puţin, livrat unei companii japoneze

Primul Boeing 787 Dreamliner, care consumă cu 20% mai puţin, livrat unei companii japoneze
Sursa foto: Foto: yossawat.com
de N.B.    |    26 Sep 2011   •   23:11

Primul Boeing 787 Dreamliner a fost livrat de către producător către clientul japonez duminică, realizând o cursă Seattle - Tokio. Astfel, începând cu luna viitoare, pasagerii vor putea păşi la bordul celui mai nou avion comercial, informează Wall Street Journal.

Noul avion promite o experienţă de zbor mult mai bună decât la bordul oricărei alte aeronave comerciale.

Dreamliner este realizat, în principal, din materiale compozite, pe bază de plastic, care a luat locul aluminiului, oferind condiţii mult mai bune pasagerilor. Ferestrele avionului sunt cele mai mari de pe piaţă, fapt ce produce mult mai multă lumină naturală în incinta avionului, iar presiunea mult mai mică din aeronavă şi umiditatea crescută din aer vor reduce efectele de uscare a nasului şi gâtului resimţite de cei care călătoresc cu avionul.

 


Materialele folosite pentru construcţia avionului îi permit noului Boeing 787 să zboare pe o distanţă cu până la 58 % mai mare decât aeronavele 767, consumând cu până la 20% mai puţin combustibil decât modelele anterioare.

Boeing are, în prezent, comenzi pentru 821 de Dreamliner 787 şi preconizează că va fabrica zece aeronave pe lună până în 2013.

Primul Dreamliner va zbura cu pasageri pe 26 octombrie, într-o cursă a companiei japoneze All Nippon Airways.
 

×
Subiecte în articol: Boeing avion
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close