Antena 3 CNN Externe Procesul fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi va începe la 4 noiembrie

Procesul fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi va începe la 4 noiembrie

Procesul fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi va începe la 4 noiembrie
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
09 Oct 2013   •   13:46

Procesul pentru incitare la uciderea manifestanţilor al fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi, destituit de armată la începutul lui iulie, va începe la 4 noiembrie, a anunţat miercuri agenţia oficială Mena, citată de AFP.
   
Mohamed Morsi va compărea alături de alţi 14 acuzaţi pentru uciderea manifestanţilor în faţa palatului prezidenţial, la peste şase luni de la destituirea sa de către armată, la 3 iulie.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise în ciocnirile din 5 decembrie între susţinătorii lui Mohamed Morsi şi opozanţii care îl acuzau că vrea să islamizeze legislaţia celei mai populate ţări arabe, după publicarea unui decret constituţional.
   
Mai mulţi apropiaţi ai fostului preşedinte, precum şi oficiali din cadrul Fraţilor Musulmani figurează printre acuzaţi.
   
Mohamed Morsi este deţinut într-un loc secret de la destituire. Ceilalţi acuzaţi au fost arestaţi ulterior sau au fugit.
   
De la destituirea lui Morsi şi dispersarea sângeroasă a susţinătorilor săi la 14 august la Cairo, peste 1.000 de persoane, majoritatea pro-Morsi, au fost ucise şi peste 2.000 de membri ai Fraţilor Musulmani au fost arestaţi, între care principalii lideri ai mişcării.
   
Justiţia egipteană a interzis la 23 septembrie "activităţile" Fraţilor Musulmani şi a ordonat confiscarea bunurilor influentei confrerii.

×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close