Antena 3 CNN Externe Suma uriașă de bani găsită la percheziții de procurorii care l-au reținut pe Igor Dodon

Suma uriașă de bani găsită la percheziții de procurorii care l-au reținut pe Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta a fost vizat de percheziții într-un dosar de corupţie, De asemenea, a fost reținut și cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu. Acesta ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Suma uriașă de bani găsită la percheziții de procurorii care l-au reținut pe Igor Dodon
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Mihai Karaush
de Gabriel Dano    |    24 Mai 2022   •   17:30

Măsura a fost luată din cauza unor riscuri de distrugere a probelor. Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a precizat că oamenii legii au ridicat mai multe sume de bani, inclusiv valută, bunuri de lux și documente care urmează a fi investigate.

Aceasta a mai menționat că în cadrul efectuării perchezițiilor, una dintre persoane a încercat să distrugă o probă. Este vorba despre înscrisuri care confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile în valoare de peste 700.000 euro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La cumnatul lui Igor Dodon au fost găsiți peste 37.000 euro. Elena Cazacov a mai adăugat că într-o locație, supusă perchezițiilor, au fost depistate peste 600.000 euro, iar într-un plic peste 17.000 euro și 1.000 dolari.

Azi dimineață, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, alături de procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

De asemenea, au fost efectuate percheziții la mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este fostul președinte al Republicii Moldova.

Reținerea acestuia a avut loc în cadrul dosarului "Kuliok" (Sacoșa). Acestea se bazează pe unele imagini video din anul 2019 de la sediul PDM. Vlad Plahotniuc i-a transmis atunci președintelui Igor Dodon o pungă în care ar fi fost bani.

În imaginile video se observă cum Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Săptămâna trecută, pe 18 mai, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul "Kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală, care era condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo, a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

×
Subiecte în articol: igor dodon
Parteneri
Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină!
x close