Antena 3 CNN Externe Un producător important de mașini și-a vândut pentru o rublă afacerile din Rusia, evaluate la 2,2 miliarde de euro

Un producător important de mașini și-a vândut pentru o rublă afacerile din Rusia, evaluate la 2,2 miliarde de euro

Producătorul de automobile Renault și-a transferat afacerile rusești în valoare de 2,2 miliarde de euro către entități de stat pentru suma simbolică de o rublă, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Un producător important de mașini și-a vândut pentru o rublă afacerile din Rusia, evaluate la 2,2 miliarde de euro
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    17 Mai 2022   •   18:11

Participația majoritară deținută de Renault în cadrul companiei rusești producătoare de automobile AvtoVaz, care fabrică modelul Lada, va merge către un institut de cercetare auto de stat cunoscut sub numele de NAMI, în timp ce Moscova va prelua o fabrică de asamblare din apropierea capitalei Rusiei, potrivit unui comunicat al companiei Renault, citat de Bloomberg.

Renault are opțiunea de a-și răscumpăra participația la AvtoVaz în următorii șase ani.

Acordul marchează sfârșitul unei ere pentru Renault în Rusia, unde producătorul auto deținea 68% din AvtoVaz, care administrează o fabrică de mașini ce datează din perioada sovietică.

Renault și-a început activitatea în Rusia, care a devenit a doua cea mai mare piață a sa, după un acord de un miliard de dolari încheiat în 2007 între fostul lider Carlos Ghosn și un aliat de top al președintelui rus Vladimir Putin, mai transmite Bloomberg.

„Facem o alegere responsabilă față de cei 45.000 de angajați ai noștri din Rusia, păstrând în același timp performanța grupului și capacitatea noastră de a ne întoarce în țară în viitor”, a transmis luni directorul executiv Luca de Meo într-un comunicat.

 

×
Subiecte în articol: masini Rusia automobil Renault
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close