Antena 3 CNN Externe Cine sunt cei care au profitat economic de urma atacului Hamas. Israelul investighează

Cine sunt cei care au profitat economic de urma atacului Hamas. Israelul investighează

Autoritățile din Israel cercetează declarațiile a doi profesori americani care susțin că unii investitori ar fi știut dinainte de atacul terorist din 7 octombrie și ar fi profitat economic de aceste informații.

Cine sunt cei care au profitat economic de urma atacului Hamas. Israelul investighează
Sursa foto: pixabay.com/Maklay62
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   21:11

Robert Jackson Jr., de la Universitatea din New York, și Joshua Mitts, profesor de Drept la Universitatea Columbia, au dezvăluit că s-au înregistrat vânzări semnificative de acțiuni în lipsă înainte de atacurile care au determinat bombardamente israeliene masive asupra Gaza.

”Cu câteva zile înainte de atac, comercianții păreau să anticipeze evenimentele care urmau să aibă loc. Și chiar înainte de atac, vânzările în lipsă de titluri israeliene la Bursa de Valori din Tel Aviv (TASE) au crescut dramatic”, au scris cei doi în raportul lor de 66 de pagini.

”Problema este cunoscută autorității și este investigată de toate părțile relevante”, a precizat TASE.

Cei doi cercetători au declarat că vânzările în lipsă, în care investitorii se așteaptă ca prețul acțiunilor să scadă, permițând răscumpărarea acestora la un preț mai mic și cu profit, înainte de 7 octombrie ”au depășit vânzările în lipsă care au avut loc în timpul a numeroase alte perioade de criză”.

×
Subiecte în articol: profitori atac Hamas Israel
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close