Antena 3 CNN Externe Protest fără precedent în Rusia. Sute de camioane se îndreaptă spre Moscova

Protest fără precedent în Rusia. Sute de camioane se îndreaptă spre Moscova

Protest fără precedent în Rusia. Sute de camioane se îndreaptă spre Moscova
29 Noi 2015   •   21:02

Sute de soferi de camion din Rusia, care protesteaza de aproximativ trei saptamani in intreaga tara, se indreapta catre Moscova pentru a cere guvernului anularea noii taxe de drum, sustine unul dintre liderii protestului, transmite AP preluată de hotnews.ro.

Soferii de camion, in mare parte independenti, sustin ca noua taxa de drum pentru distante lungi le pune afacerile in pericol. Unul dintre liderii protestului din Sankt Petersburg, sustine ca peste 200 de camioane se indreapta catre Moscova pentru a lua parte la o demonstratie care ar urma sa aiba loc luni. Cu toate acestea, in unele regiuni, autoritatile locale au oprit camioanele care urmau sa participe la protestul de la periferia capitalei ruse.

La începutul lunii noiembrie sindicatele soferilor de tir au inceput proteste in masa in sute de orase ale Rusia din cauza introducerii unei taxe pe care o au de platit soferii masinilor de peste 12 tone pentru circulatia pe drumurile federale.
In unele orase, ei au blocat traficul mergand cu viteza redusa pe toate benzile drumurilor principale. In alte regiuni, camionagii au parcat de-a lungul drumului si au refuzat sa lucreze.

Sistemul de colectare a taxei, "Platon", a inceput sa functioneze din 15 noiembrie. Zilele trecute, la capatul a nenumarate mitinguri, soferii de tir au adoptat "Manifestul soferilor de tir rusi", care contine sapte puncte.
In cazul in care aceste puncte nu vor fi satisfacute de autoritati, soferii din diferite regiuni ameninta ca vor provoca un colaps al sistemului logistic al tarii si o "blocada a Moscovei".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close