Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare în Cairo. Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Tahrir pentru a protesta faţă de conducere

Proteste de amploare în Cairo. Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Tahrir pentru a protesta faţă de conducere

Proteste de amploare în Cairo. Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Tahrir pentru a protesta faţă de conducere
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Apr 2012   •   13:16

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat vineri în Piaţa Tahrir din Cairo, pentru a protesta faţă de militarii aflaţi la putere, cu o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, relatează AFP.
   
Organizaţiile liberale făcuseră apel la un miting pentru a cere excluderea foştilor oficiali din perioada lui Hosni Mubarak dintre candidaţii la prezidenţiale, înainte ca săptămâna trecută Comisia electorală să anunţe că a exclus zece candidaţi de la alegerile prevăzute pentru 23 şi 24 mai, inclusiv pe fostul vicepreşedinte Omar Suleiman şi doi islamişti.
   
"Jos puterea militară", au scandat manifestanţii, dintre care mulţi au început să vină în piaţă după rugăciunea de la prânz.
   
Parlamentul a aprobat săptămâna trecută un amendament vizând să interzică oficialilor din era Mubarak să candideze la alegeri pentru posturi de mare responsabilitate. Textul trebuie aprobat însă şi de armată pentru a putea intra în vigoare.
   
Armata, care preconizează că va preda puterea civililor la sfârşitul lui iunie, după alegerea unui preşedinte, a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc la data prevăzută, încercând să înlăture temerile potrivit cărora incertitudinea politică ar favoriza menţinerea sa la putere.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close