Putin a semnat anexarea Crimeei şi a ordonat focuri de artificii la Moscova şi în peninsulă

de S.T.    |    21 Mar 2014   •   21:34
Putin a semnat anexarea Crimeei şi a ordonat focuri de artificii la Moscova şi în peninsulă

Vladimir Putin a semnat vineri legea privind preluarea de către Rusia a Crimeei de la Ucraina, în pofida unor sancţiuni adoptate de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, şi a ordonat focuri de articificii la Moscova şi în peninsulă, vineri noaptea, pentru sărbătorirea evenimentului, relatează BBC News online.

Uniunea Europeană a înscris pe o listă alţi 12 oficiali ruşi vizaţi de sancţiuni, acuzaţi că sunt implicaţi în anexarea peninsulei, iar vineri a semnat cu Ucraina un acord politic privind consolidarea relaţiilor politice. 

Acordul semnat vineri, la Bruxelles, de către liderii celor 28 de state membre UE cu premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk acoperă doar partea politică a Acordului de Asociere cu UE.

Acest acord a fost respins în noiembrie de către Viktor Ianukovici, preşedintele prorus al Ucrainei în acea perioadă. Această decizie a declanşat proteste violente, soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi, îndepărtarea lui Ianukovici de la putere, instalarea unor noi autorităţi şi anexarea Crimeei.

Citeşte şi:

Arseni Iaţeniuk: Pentru a putea face faţă Rusiei, trebuie să plătim cu toţii preţul pentru pace, stabilitate şi securitate


Parteneri
x close