Putin consolidează capacitățile de apărare: "Pentru Rusia CREŞTE potențialul de conflict"

de A.M    |    10 Apr 2015   •   11:58
Putin consolidează capacitățile de apărare: "Pentru Rusia CREŞTE potențialul de conflict" foto: AGERPRES

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre necesitatea consolidării capacității de apărare a Rusiei, continuarea dezvoltării construcției militare a țării și întărirea potențialului ei de apărare, într-un discurs rostit în cadrul unei ceremonii de avansare în grad a unor ofițeri superiori, joi, la Kremlin, relatează agenția de presă Dsnews.ua, citând Interfax.

Fără a nominaliza vreo țară, președintele rus a spus că 'unele state' duc o politică în direcția unor 'acțiuni nelimitate preventive' cu caracter ofensiv. 'Ca urmare, în regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Rusia crește potențialul de conflict', a subliniat Putin, punctând că Federația Rusă intenționează să-și consolideze securitatea pe acest fond.

Forțele armatei ruse trec printr-un proces de modernizare în ultimii ani, a indicat șeful statului rus. Anterior, această modernizare a vizat în special înlocuirea vechilor submarine, avioane, rachete etc.

Potrivit președintelui rus, 'anul trecut a fost perfecționat sistemul de apărare aerospațială, a fost creată o puternică grupare armată în Crimeea, a fost consolidată zona de securitate în Arctica'. În plus, ' crește semnificativ înzestrarea forțelor armate cu echipamente și tehnică noi', a mai spus el.

'A crescut ritmul de executare a comenzilor de stat pentru necesitățile apărării și conform rezultatelor pe anul 2014 țintele au fost depășite', a indicat liderul rus, citat de TASS.

Evocând un număr total de 3.500 de aplicații militare anul trecut, liderul de la Kremlin a spus că nici în acest an numărul exercițiilor nu va fi mai mic.

'Viitoarele inspecții de verificare a capacității de luptă vor cuprinde toate districtele militare și toate categoriile de arme', a afirmat președintele rus, potrivit căruia acestora li se vor adăuga manevrele de amploare ruso-belaruse 'Scutul Uniunii-2015', precum și aplicațiile strategice 'Centru-2015'.

Manevrele desfășurate anterior de Rusia în apropiere de frontierele sale vestice au suscitat preocuparea Occidentului. Statele baltice și-au exprimat îngrijorarea și chiar au crescut bugetul apărării. În legătură cu 'amenințarea rusă', au reacționat și țările scandinave, la fel și SUA și NATO.

x close