Antena 3 CNN Externe Putin este disperat să rămână la putere, pentru că succesorul său ar putea dori să-l asasineze

Putin este disperat să rămână la putere, pentru că succesorul său ar putea dori să-l asasineze

Dictatorul rus Vladimir Putin este disperat să rămână la putere de teama a ceea ce i-ar putea face succesorul său, a declarat un fost general american.

Putin este disperat să rămână la putere, pentru că succesorul său ar putea dori să-l asasineze
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2022   •   13:42

În jocul puterii, unde nu se poate baza pe statul de drept și instituțiile guvernamentale pentru a-l proteja, Vladimir Putin s-ar putea afla în pericol real din partea personalităților militare și de securitate din cauza catastrofei Rusiei în invazia Ucrainei.

Generalul Jack Keane crede că Putin, despre care se spune că se află într-o stare de sănătate proastă, va face „orice” pentru a rămâne la putere după ce va descoperi că mușcătura pe care a luat-o din Ucraina ar putea fi mai mult decât poate mesteca.

„El nu vrea decât să rămână la putere. Asta e motivația lui. Va face orice pentru a rămâne la putere. Știe foarte bine că un succesor care nu este de acord cu el ar putea însemna moartea lui”.

Odată ce efortul de război al Rusiei este zdruncinat din ce în ce mai mult, Putin este supus unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a obține un succes tangibil și pentru a îndepărta puternicul și agresivul „siloviki” - sau blocul de securitate al foștilor ofițeri KGB.

Se pare că ei îl învinuiesc pe președintele rus, despre care se crede că va fi programat pentru o intervenție chirurgicală pentru cancer în viitorul apropiat, pentru eșecul cuceririi  Kievului și retragerea din nordul Ucrainei.

„Încă vrea să preia țara, să răstoarne regimul – și eu îl iau pe Putin în serios”, a continuat generalul Keane, potrivit Daily Mail.

„Nu are alt viitor în afară de a fi președintele Rusiei. Acesta este un fapt”.

Liderii ruși au un istoric mixt de supraviețuire după pierderea puterii într-o țară în care normele democratice nu au prins niciodată rădăcini.

Putin însuși a fost respectuos față de predecesorul său, Boris Elțin, refuzând să-l judece pentru diversele acuzații de corupție care l-au înconjurat pe el și pe fiica sa de pe vremea când era la cârma Rusiei.

Iar Mihail Gorbaciov, ultimul premier sovietic, încă trăiește liber și nederanjat lângă Moscova, la vârsta de 91 de ani.

Putin nu pare să aibă prea multă încredere în vreun succesor și se trezește prins în dilema clasicului dictator, care nu poate preda puterea de teamă că succesorul său ar putea să-l judece sau să-l deposedeze de bunurile pe care le-a acumulat sau chiar că ar putea să-l ucidă.

Fiind un pasionat student al istoriei, președintele rus va fi conștient de circumstanțele din jurul morții ultimului mare dictator rus, Iosif Stalin.

Se crede că un bloc puternic dintre generalii țării este dornic să declare război total Ucrainei, să invadeze Moldova și chiar să atace NATO datorită sprijinului său material pentru Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia asasinare succesor
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close