Antena 3 CNN Externe Putin îl acuză pe secretarul general al NATO că a înregistrat o conversaţie privată

Putin îl acuză pe secretarul general al NATO că a înregistrat o conversaţie privată

Putin îl acuză pe secretarul general al NATO că a înregistrat o conversaţie privată
Sursa foto: Foto: nato.int
17 Apr 2014   •   18:00

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat joi pe secretarul general al NATO că a înregistrat în secret, iar după aceea a difuzat în presă, una dintre conversaţiile lor private, în perioada în care Anders Fogh Rasmussen era premier al Danemarcei, scrie AFP.
   
"Ne-am întâlnit şi am discutat. Se pare că a adus cu el un dictafon şi a înregistrat conversaţia în secret, după care a publicat-o în presă", a declarat Putin în cursul unei sesiuni televizate în care preşedintelui rus îi sunt adresate întrebări.
   
"Nu-mi venea să cred ce văd şi ce aud. Este o absurditate, înţelegeţi?", a adăugat el.
   
"A explicat că a înregistrat această conversaţie pentru posteritate", a continuat Putin, adăugând sec "sunt flatat, bineînţeles, dar ar fi putut măcar să mă prevină sau să-mi ceară permisiunea înainte să dea publicităţii aceste discuţii".
   
"Încrederea este cu adevărat importantă. Problema-cheie este încrederea între persoane şi între state", a conchis el.
   
Rasmussen a ocupat funcţia de premier al Danemarcei în perioada 2001-2009, după care a devenit secretar general al NATO.
   
El a susţinut, recent, un discurs foarte ferm privind Rusia, îndemnând Moscova să "scadă presiunea" şi acuzând-o că menţine până la 40.000 de militari la frontiera cu Ucraina.
   

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close