Antena 3 CNN Externe Putin: Scutul antirachetă american, o tentativă de a destabiliza echilibrul strategic în lume

Putin: Scutul antirachetă american, o tentativă de a destabiliza echilibrul strategic în lume

Putin: Scutul antirachetă american, o tentativă de a destabiliza echilibrul strategic în lume
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    10 Dec 2013   •   17:44

Scutul antirachetă american este o tentativă de a destabiliza echilibrul strategic în lume, a declarat, marţi, preşedintele rus Vladimir Putin, la o reuniune a colegiului Ministerului Apărării din Moscova.

„Tentativele de perturbare a echilibrului strategic continuă. Ele sunt legate în primul rând de planurile construirii scutului antirachetă american”, a spus Putin, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt marcate de o serie de tensiuni legate de sistemul american de apărare antirachetă în Europa.

SUA susţin că acesta are ca scop contracararea ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord şi Iran, în timp ce Rusia consideră scutul antirachetă este o încercare de a submina securitatea sa naţională.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, declara în urma acordului internaţional convenit în luna noiembrie, la Geneva, în dosarul nuclear iranian, că punerea în aplicare a acestui acord elimină nevoia unui scut antirachetă în Europa.

Un reprezentant al NATO a declarat însă ulterior că sistemul de apărare antirachetă are rolul de a proteja Europa de mai mulţi potenţiali agresori, nu numai de o singură ţară.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin scut antiracheta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close