Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: Sistemele de rachete trimise de SUA vor ajuta Ucraina să-și păstreze două treimi din teritoriu

Radu Tudor: Sistemele de rachete trimise de SUA vor ajuta Ucraina să-și păstreze două treimi din teritoriu

Oficialii ruși au anunțat referendumuri în teritoriile cucerite în Ucraina, în vederea anexării acestora la Rusia.

Radu Tudor: Sistemele de rachete trimise de SUA vor ajuta Ucraina să-și păstreze două treimi din teritoriu
Sursa foto: Wikipedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2022   •   11:17

Referendumurile ar urma să înceapă luna viitoare în autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk, a căror independență a fost recunoscută de Moscova, dar şi în regiunile Herson şi Zaporijie, din sudul Ucrainei, pe care armata rusă le-a cucerit în mare măsură de la sfârșitul lunii februarie, transmite Antena 3.

Chiar dacă Rusia va îngloba oficial aceste teritorii, luptele nu vor înceta, apreciază jurnalistul și analistul militar Radu Tudor.

"Este evident că o treime din teritoriul Ucrainei este sub teroarea militară a Rusiei și nu putem vorbi despre un control al Kievului asupra regiunilor Donețk și Lugansk, cu atât mai puțin asupra Peninsulei Crimeea.

Cred că aceste teritorii vor rămâne sub controlul haotic al Moscovei. Vom avea acolo confruntări permanente.

Însă chiar dacă acolo vor avea loc referendumuri sub controlul Moscovei, chiar dacă Putin va trimite acolo, în continuare, alți militari, luptele vor continua.

Nu cred că vreun conducător al Ucrainei, Zelenski sau oricine altcineva, va accepta vreodată să cedeze teritorii către Federația Rusă", a spus Radu Tudor la Antena 3.

Radu Tudor: "Îndârjirea ucrainenilor depășește planurile Moscovei"

El a indicat că lansatoarele de rachete multiple HIMARS, pe care SUA au anunțat că le trimit Ucrainei, vor permite forțelor ucrainene să respingă orice nouă ofensivă a Rusiei.

"Cel puțin în cazul apărării orașului Odesa, aceste rachete se vor dovedi cruciale (...) Noile sisteme de armament vor da Ucrainei posibilitatea de a păstra controlul asupra a două treimi din teritoriul său.

Vladimir Putin nu face față acestei rezistențe excepționale și se chinuie să păstreze controlul unor teritorii pe care le-a ocupat încă din 2014 - 2015.

Nu văd o evoluție militară complexă din partea Rusiei, pentru că îndârjirea cu care Ucraina își apără teritoriul depășește orice planificare a Moscovei", a estimat jurnalistul.

×
Subiecte în articol: radu tudor Ucraina rachete SUA HIMARS
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close