Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene au redus răscumpărarea la 300.000 de dolari

de M.Z.    |    17 Ian 2013   •   18:56
Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene au redus răscumpărarea la 300.000 de dolari Foto: animanews.com

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva au redus suma răscumpărării cerute de la 50.000.000 la 300.000 de dolari, dar vor ca banii să fie plătiți într-o săptămână, informează presa locală, potrivit Mediafax.

"La început, au cerut 50 de milioane de dolari, apoi au spus «daţi cât puteţi». Acum au menţionat o sumă concretă", a spus un nepot al jurnalistei, Dmitro Astafurov.
Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă nu a fost în măsură să confirme aceste informaţii.

Ziarista Anhar Kocineva, răpită în octombrie 2012 de rebeli ce susţin că fac parte din Armata siriană liberă (ASL), lucra în Siria ca asistentă şi interpretă mai ales pentru presa rusă.

De la sosirea sa în această ţară în septembrie, Kocineva, care vorbeşte fluent limba arabă, a avut mai multe intervenţii la televiziunea siriană pentru a apăra regimul lui Bashar al-Assad şi astfel a primit ameninţări din partea rebelilor, a afirmat o prietenă a acesteia, citată de presa rusă.

Răpitorii, care au amânat de mai multe ori ameninţarea cu execuţia, au acuzat în decembrie Ucraina că nu face nimic pentru eliberarea acesteia, într-un interviu pentru o televiziune ucraineană. Guvernul a negat.Parteneri
x close