Antena 3 CNN Externe Răspunsul lui Putin la retragerea marilor companii internaţionale din Rusia: Naționalizarea activelor firmelor care pleacă

Răspunsul lui Putin la retragerea marilor companii internaţionale din Rusia: Naționalizarea activelor firmelor care pleacă

Partidul de guvernământ al Rusiei, Rusia Unită, a transmis miercuri că o comisie guvernamentală a aprobat primul pas către naționalizarea proprietăților firmelor străine care își încetează activitatea în țară.

Răspunsul lui Putin la retragerea marilor companii internaţionale din Rusia: Naționalizarea activelor firmelor care pleacă
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Mar 2022   •   09:25

Proiectul de lege ar permite firmelor care sunt deținute în proporție de peste 25% de întreprinderile din „statele neprietenoase” de pe lista Rusiei să fie plasate în administrație externă, potrivit unei declarații a partidului președintelui Vladimir Putin, publicată pe site-ul său, citată de The New York Times.

În declarație se spune că măsura, care urmează să fie propusă Camerei inferioare a Parlamentului Rusiei, are ca scop prevenirea falimentului și a pierderii a mii de locuri de muncă.

Mișcarea este un răspuns la retragerea din Rusia a unor mari companii internaționale precum MCDonald, Coca Cola, Carlsberg, Philip Morris sau Mars ca urmare a invadării Ucrainei.

Rusia a făcut o listă a țărilor "neprietenoase" care vizează statele care au aplicat sancțiuni entităților economice și elitelor politico-financiare din Rusia. Potrivit agenției de stat RIA, pe listă se află: Australia, Canada, Statele Uniunii Europene, Islanda, Japonia, Liechtenstein, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, San Marino, Muntenegru, Singapore,Elveția, Taiwan, Ucraina,, Statele Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin Ucraina
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close