Antena 3 CNN Externe Răspunsul nervos al Rusiei, după ce Joe Biden a spus că Vladimir Putin are un "discurs irațional" cu privire la folosirea armelor nucleare

Răspunsul nervos al Rusiei, după ce Joe Biden a spus că Vladimir Putin are un "discurs irațional" cu privire la folosirea armelor nucleare

Interviul acordat CNN de președintele american Joe Biden a provocat reacția Kremlinului.

Răspunsul nervos al Rusiei, după ce Joe Biden a spus că Vladimir Putin are un "discurs irațional" cu privire la folosirea armelor nucleare
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   17:08

Biden a afirmat că președintele rus Vladimir Putin "este un actor rațional" care a făcut calcule greșite și care practică un "discurs irațional".

După ce a afirmat săptămâna trecută că riscurile unui conflict nuclear sunt cele mai ridicate din ultimii 60 de ani, președintele american a avertizat, în discuția cu Jake Tapper, asupra "interpretărilor greșite" care pot avea efecte catastrofale.

Întrebat dacă există riscul ca Putin să utilizeze arme nucleare tactice asupra Ucrainei, Biden a răspuns: "Nu cred că va face acest lucru".

Kremlinul a taxat spusele liderului de la Casa Albă drept "provocatoare și dăunătoare".

Moscova spune că aude "zilnic" retorica nucleară a Occidentului

"Exprimăm regretul pentru faptul că lideri de state din Occident, din Statele Unite și din Europa, recurg zilnic la retorică nucleară. Considerăm că este o practică foarte dăunătoare şi provocatoare", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei.

Oficialul rus a denunțat şi afirmațiile secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, care a declarat că o victorie a lui Putin în Ucraina ar fi o înfrângere a Occidentului.

Potrivit lui Peskov, afirmațiile lui Stoltenberg demonstrează că "NATO luptă de partea Ucrainei".

Stoltenberg a afirmat marți că "NATO nu este parte în conflict", dar a subliniat că "sprijinul oferit de Alianța joacă un rol central".

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close