Antena 3 CNN Externe Reacția lui Vladimir Putin după declaraţiile lui Iohannis. Ce îl nemulțumeşte pe liderul de la Kremlin

Reacția lui Vladimir Putin după declaraţiile lui Iohannis. Ce îl nemulțumeşte pe liderul de la Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin a atenţionat România să nu se mai implice în politica internă a statelor vecine. Liderul de la Kremlin este nemulţumit de presiunile pe care autorităţile din alte state, inclusiv cele de la Bucureşti, le pun asupra Moldovei şi Belarusului.

Reacția lui Vladimir Putin după declaraţiile lui Iohannis. Ce îl nemulțumeşte pe liderul de la Kremlin
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    11 Noi 2020   •   15:00

''Considerăm că este inacceptabil ca cineva din exterior să impună anumite decizii poporului din Belarus. Trebuie să îi lăsăm pe cetăţenii din Belarus să decidă în linişte ce paşi trebuie făcuţi în continuare. Acelaşi lucru se aplică şi situaţiei recente din Kîrgîstan şi luptei politice interne din Moldova'', a declarat Vladimir Putin

Declaraţia liderului de la Moscova vine după ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul pro-european la preşedinţia Republicii Moldova.

''M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetăţenilor pentru candidata Maia Sandu, acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluţii democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susţinut-o permanent şi o susţine fără rezerve.

Suntem şi ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova, in ansamblul sau. Vom fi extrem de atenţi la desfăşurarea scrutinului din această duminica, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetăţenilor, în cadrul unor alegeri democratice, corecte şi libere de orice interferenţe nedorite", a declarat marţi, Klaus Iohannis.

Ministerul român de Externe a anunţat că va acorda 250.000 de euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi presei independente în Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin reactie Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close