Antena 3 CNN Externe Rebelii anunță un schimb de prizonieri la 10 septembrie

Rebelii anunță un schimb de prizonieri la 10 septembrie

Rebelii anunță un schimb de prizonieri la 10 septembrie
08 Sep 2014   •   15:09

Liderii autoproclamatei "republici populare" Donețk au anunțat luni că se pregătesc de un schimb de prizonieri pentru miercuri, 10 septembrie, relatează AGERPRES.
"Ne pregătim pentru aceasta. Cred că vom vedea în curând un schimb de prizonieri", a afirmat așa-numitul prim-vicepremier Andrei Purghin, indicând că se intenționează un schimb al tuturor prizonierilor de ambele părți.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, declarase anterior că în baza înțelegerilor convenite cu privire la încetarea focului în estul Ucrainei va începe schimbul de prizonieri și va fi elaborată o "foaie de parcurs" privind detensionarea situației în sud-estul țării.

"Ne propunem în viitorul apropiat un schimb de prizonieri", declarase vineri seara președintele ucrainean, care spera ca acest proces să înceapă chiar a doua zi după încheierea armistițiului.

Acest proces a început deja, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Lâsenko, indicând că pentru colectarea informației necesare a fost creat un centru în cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care primește informații zi de zi cu privire la situația trupelor ucrainene din estul țării.



×
Subiecte în articol: rebeli Ucraina
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close