Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni, acuzaţi pentru atacul asupra experţilor ONU

Rebelii sirieni, acuzaţi pentru atacul asupra experţilor ONU

Rebelii sirieni, acuzaţi pentru atacul asupra experţilor ONU
de M.T.    |    26 Aug 2013   •   16:30

Regimul sirian i-a acuzat pe rebelii sirieni că ar fi tras focuri de armă asupra experţilor ONU care se deplasau în apropiere de Damasc pentru a ancheta posibila utilizare a armelor chimice în Siria, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Membrii echipei Naţiunilor Unite au fost ţinta tirurilor grupurilor teroriste armate, în timp ce intrau în regiunea Moadamiyat al-Sham”, zonă aflată la sud-vest de Damasc, a anunţat televiziunea de stat siriană.

Postul a citat un responsabil sirian care a preferat să-şi păstreze anonimatul şi a adăugat că serviciile de securitate „i-au escortat pe inspectorii ONU până la locul controlat de aceste grupări”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Martin Nesirky, a precizat că, luni, experţii au fost ţinta unui atac cu arme lansat de persoane neidentificate, care i-a obligat să-şi întrerupă drumul pentru a-şi schimba vehiculul în care se aflau.

Acesta nu a precizat dacă echipa de experţi se afla în Ghouta Orientală sau la Moadamiyat al-Cham, aşa cum a anunţat televiziunea de stat siriană.

Opoziţia şi mai multe ţări occidentale acuză armata siriană că a ucis sute de civili într-un atac cu arme chimice, săptămâna trecută în aceste două regiuni.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close