Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni au luat cu asalt închisoarea centrală din Alep

Rebelii sirieni au luat cu asalt închisoarea centrală din Alep

Rebelii sirieni au luat cu asalt închisoarea centrală din Alep
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Oct 2013   •   23:56
Rebelii au lansat miercuri un asalt împotriva închisorii centrale din Alep în nordul Siriei, controlată de forţele regimului, iar luptele se desfăşoară în interiorul clădirii conducerii centrului de detenţie, conform unui ONG sirian, citat de AFP, informează Mediafax.
 
Închisoarea, una dintre cele mai mari din ţară unde se află mii de deţinuţi, a fost asediată încă din aprilie de rebelii care caută să preia controlul. Este vorba de primele lupte în interiorul închisorii de după luna aprilie.
 
Conform liderului Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, asaltul este realizat de membri ai grupului jihadist Frontul al-Nostra, afiliat Al-Qaida, şi de grupul islamist Ahrar al-Cham.
 
"Lupte au loc pentru prima dată din aprilie în interiorul închisorii pe care combatanţii au luat-o cu asalt. Luptele se derulează în clădirea conducerii închisorii", a precizat acesta, subliniind că violenţele nu au "ajuns încă la clădirile unde sunt deţinuţi prizonierii".
 
Abdel Rahmane a adăugat că aviaţia regimului bombardează împrejurimile închisorii situată în periferia nordică a oraşului Alep.


 

×
Subiecte în articol: Siria Alep
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close