Antena 3 CNN Externe Regimul care ucide. Romeo şi Julieta ai vremurilor moderne - o poveste care a impresionat lumea

Regimul care ucide. Romeo şi Julieta ai vremurilor moderne - o poveste care a impresionat lumea

Regimul care ucide. Romeo şi Julieta ai vremurilor moderne - o poveste care a impresionat lumea
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    03 Oct 2011   •   08:24

Doi tineri iranieni, care trăiau o frumoasă poveste de iubire, au fost descrişi de presa internaţională ca Romeo şi Julieta ai vremurilor noastre, după ce au fost determinaţi să se sinucidă de regimul din Iran.

Nahal Sahabi, în vârstă de 28 de ani, şi iubitul ei Behnam Ganji, de 22 de ani - doi bloggeri cunoscuţi din Iran - s-au sinucis, după ce au fost duşi în închisoare pentru că erau prieteni cu un activist care sprijinea drepturile omului, scrie Daily Mail.

Ganji a fost reţinut vreme de 8 zile, în timp ce iubita lui a petrecut în închisoare 3 zile, însă imediat ce au fost eliberaţi, amândoi s-au sinucis. Prietenii celor doi au declarat că acestia ar fi fost torturaţi şi obligaţi să facă declaraţii mincinoase privitoare la prietenul lor activist.

După ce au fost eliberaţi, cei doi iubiţi au căzut într-o depresie puternică, ce nu a putut fi tratată cu niciun medicament. Primul care şi-a luat viaţa a fost Behnam, iar gestul său a determinat-o şi pe iubita lui să îl urmeze în moarte.

Înainte de a se sinucide, Nahal a postat pe blogul ei mai multe mesaje tulburătoare: " Poate dacă ai înţelege că cineva te iubeşte atât de mult, te-ai întoarce din morţi. Este din nou joi, Behnam, vino să dansăm împreună cum facem în fiecare joi", a scris tânăra, după care şi-a luat viaţa. 

×
Subiecte în articol: sinucideri
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close