"Relaţia" care a şocat Europa. Silvio Berlusconi, legat pe viaţă de Cosa Nostra

de O.P.    |    25 Apr 2012   •   07:58
"Relaţia" care a şocat Europa. Silvio Berlusconi, legat pe viaţă de Cosa Nostra Foto: La Padania

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a plătit sume colosale de bani mafiei siciliene, Cosa Nostra, pentru a se asigura că el şi familia lui nu păţesc nimic. Acest târg care i-a pătat numele a fost făcut în contextul în care în anii '70, Italia era ameninţată de o serie de răpiri a unor oameni publici.

Însă, potrivit documentului publicat de Curtea de Casaţie, protecţia pe care i-a oferit-o mafia lui Silvio nu a fost gratuită, scrie The Guardian. Berlusconi a fost şantajat, fiindu-i cerute sume considerabile de bani.

Mai mult, potrivit documentului de 146 de pagini, Vittorio Mangano, unul din cei mai mari mafioţi sicilieni - condamnat pentru crime - ar fi locuit în anii '70 chia în casa lui Berlusconi de lângă Milano, fiind îngrijitorul cailor.

În declaraţiile făcute ulterior, Berlusconi a spus că Mangano s-a comportat ireproşabil cu familia lui, fiind foarte îndrăgit de copiii săi, pe care adesea îi lua şi îi ducea la şcoală.

Toate aceste detalii care ies acum la iveală despre viaţa lui Berlusconi animă capitolul scandalurilor în care a fost implicat fostul premier italian.

x close