Antena 3 CNN Externe Reprezentanţii presei din Ucraina au pichetat Ministerul de Interne, după ce doi jurnalişti au fost bătuţi

Reprezentanţii presei din Ucraina au pichetat Ministerul de Interne, după ce doi jurnalişti au fost bătuţi

Reprezentanţii presei din Ucraina au pichetat Ministerul de Interne, după ce doi jurnalişti au fost bătuţi
de M.T.    |    20 Mai 2013   •   18:40

Cel puţin 100 de jurnalişti au pichetat luni sediul Ministerului de Interne din Kiev, după ce poliţia a refuzat să ancheteze cazul a doi ziarişti care au fost bătuţi sâmbătă şi care îşi exercitau meseria în timpul unei manifestaţii a partidelor de opoziţie, relatează AP şi Focus, citate de Agerpres.

„Mai mult de 100 de jurnalişti s-au adunat la un miting în faţa Ministerului de Interne pentru a cere pedepsirea agresorilor”, a scris pe contul său de pe Facebook ziaristul ucrainean Serghei Leşcenko.

Olga Sniţarciuk, jurnalistă la Kanal-5, un post de televiziune independent, şi soţul ei Vladislav Sodel, fotoreporter al ediţiei ucrainene a ziarului Kommersant, au fost bătuţi, sâmbătă, cu pumnii şi picioarele, de un grup de bărbaţi, în timp ce încercau să înregistreze o altercaţie a acestora cu activişti din opoziţie.

Sodel a declarat luni, la miting, că poliţiştii cărora le-a cerut să intervină au ignorat solicitarea lui şi au preferat să privească de la distanţă cum cei doi jurnalişti au fost aruncaţi la pământ şi bătuţi cu picioarele.

Olga Sniţarciuk putea să probeze la fel ca soţul său cele afirmate de acesta, având vânătăi pe faţă şi corp.

Reprezentanţii presei din Ucraina au denunţat lipsa de reacţie a poliţiei ca pe o crimă împotriva libertăţii de exprimare.

După ce preşedintele Viktor Ianukovici a preluat puterea în februarie 2010, situaţia presei în fosta republică sovietică s-a deteriorat grav.

În 2012, Ucraina se situa pe locul 116 din 179 de ţări în indexul anual pentru libertatea presei realizat de organizaţia Reporteri fără Frontiere.

×
Subiecte în articol: Ucraina protest Kiev Ministerul de Interne
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close